Tortitas de carne de res y ejotes en chile verde
Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Tortitas de carne de res y ejotes en chile verde. It is one of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Tortitas de carne de res y ejotes en chile verde is one of the most favored of current trending meals in the world. It is enjoyed by millions every day. It is easy, it is quick, it tastes delicious. They are nice and they look fantastic. Tortitas de carne de res y ejotes en chile verde is something which I have loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Tortitas de carne de res y ejotes en chile verde, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tortitas de carne de res y ejotes en chile verde delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Tortitas de carne de res y ejotes en chile verde is 8 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can cook Tortitas de carne de res y ejotes en chile verde using 13 ingredients and 16 steps. Here is how you can achieve that.
Hace ya algunos años hice ésta receta con los sobrantes de carne deshebrada de res, tomate verde, chiles, ejotes y algunos huevos. Se ha convertido en un clásico de mi esposa, porque a ella es a la que le fascina.
Es muy sencillo de hacer. A prueba de novatos en la cocina.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Tortitas de carne de res y ejotes en chile verde:
- 1 kilo falda de res en trozos grandes
- 500 gramos tomate verde (tomatillo)
- 1 cebolla grande en octavos
- 3 dientes ajo grandes
- 1 litro agua
- 1 ramito cilantro
- 300 gramos chile cuaresmeño
- 2 cucharadas manteca de cerdo
- 500 gramos ejote limpio y troceado
- 6 huevos
- 2 cucharadas consomé de pollo en polvo
- al gusto sal y pimienta
- 500 miliitros de aceite neutro
Instructions to make to make Tortitas de carne de res y ejotes en chile verde
- Licue los tomates con el chile (puede poner menos si gusta menos picor), cilantro, consomé de pollo, 7/8 de cebolla y los dientes de ajo, junto con un poco de agua. Obtenga un licuado fino y reserve.
- Coloque la manteca en una cazuela a fuego alto hasta que llegue a punto de humo.
- Añada el licuado y sazone bajando la flama a fuego medio. Deje cocer hasta que cambie de color y ya no salga espuma.
- Aparte, coloque la carne con un poco de sal, la cebolla restante y el agua en una olla de presión (express) y cueza la carne por alrededor de 20 minutos. Retire del fuego la olla y deje que pierda presión por sí sola. Extraiga la carne y recupere el caldo.
- Añada el caldo al chile y lleve a hervor a fuego alto hasta que el volumen total reduzca una cuarta parte.
- Desmenuce la carne en hilos y reserve.
- Rompa los huevos y recupere las 6 claras en un bowl limpio y seco. Reserve 3 yemas.
- Añada una pizca de sal a las claras y bátalas hasta que formen picos suaves. Añada una a una las 3 yemas sin dejar de batir.
- Ponga en un recipiente ligeramente profundo el aceite a fuego alto a punto de humo, luego baje la flama a 3/4.
- Añada la carne fría y los ejotes a la mezcla de huevo e incorpore.
- Tome un cucharón de la mezcla y colóquelo a freír en el aceite. Procure no poner demasiadas tortas para que no baje la temperatura del aceite mucho.
- Fría de un lado hasta dorar y dele la vuelta para dorar del otro lado.
- Retire del aceite y continúe hasta terminar la mezcla. Deje que reposen y enfríen un poco.
- Rectifique el sazón del chile verde y apague el fuego.
- Añada las tortas una a una y deje que se incorporen en el chile.
- Sirva con arroz, frijoles o solas.
As your experience and confidence expands, you will locate that you have more natural control over your diet regimen as well as adjust your diet to your personal tastes in time. Whether you want to offer a dish that makes use of fewer or more components or is a little bit basically hot, you can make straightforward changes to achieve this goal. To put it simply, begin making your recipes promptly. When it comes to fundamental food preparation abilities for newbies you don't need to discover them yet just if you master some basic food preparation strategies.
This isn't a complete overview to fast as well as very easy lunch recipes yet its excellent food for thought. Hopefully this will certainly get your innovative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing way too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap it up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Homemade Tortitas de carne de res y ejotes en chile verde. Thank you very much for your time. I'm sure you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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